Kommende kokker, klippfisk og kunnskap

VG2 kokk og servitør har fått være med på en spennende reise som omhandler klippfisk og selve klippfiskbyen Kristiansund.

Skriv ut

Onsdag 6. oktober deltok kokkelinja ved Kristiansund videregående skole på et arrangement i regi av Vindel og kokk Tore Legernes.

Innbudte gjester fra lokalprodusenter, næringsliv og politikere var invitert til treff om klippfisk og samarbeid for å løfte Kristiansund som en viktig operatør for klippfisk. Både elever og deltakere fikk et historisk innblikk i klippfiskens historie av Daniel Ødegård, som handlet spesielt om Jappe Ippes påvirkning på klippfiskindustrien på Nordmøre.

Arrangementet tok for seg produksjon av klippfiskretter både i gammel og ny drakt. Der ble det brukt mange spennende metoder for både hovedingrediens og tilbehør. Røkt klippfisk, posjert egg, tang og tare og miso som drikke til maten.

Elevene har fått være med på en reise som omhandler både lokalt produserte produkter, lokale og internasjonale retter. Legernes har deltatt sammen med elevene for å produsere opp til selskapet hele uken, og dette har vært lærerikt både for elever og faglærere på restaurant- og matfag.

Kokkelinja ser frem til et kunnskapsrikt og innovativt samarbeid med Vindel videre!